TexelNU reporter Jorinde Veeger

Elke week kun je hier mijn (video)verhalen volgen! Ze zijn heel gevarieerd, want er is zoveel te beleven op Texel. Mis niks en volg mij ook op Facebook, Instagram en YouTube..:-)

Bekijk hier al mijn (video)verhalen

Bekijk

Gezellig eten bij familierestaurant Quinty's!

Zoek je een leuk restaurant voor een gevarieerd gezelschap? Dan ziet je hier goed! Want bij familierestaurant Quinty's is er voor iedereen wel iets lekkers te...

Bekijk

Zweefvliegen boven Texel

Lijkt het je altijd al gaaf om Texel eens vanaf boven te bekijken? Zeker doen! Het is waanzinnig mooi en op deze duurzame manier van vliegen hoor je niks, behalve  het razen van de wind. En ik heb een...

Bekijk

Hier ga ik heen voor wooninspiratie!

In de voormalig ijsfabriek tussen Den Burg en Oudeschild vind je Texels Wonen. In deze winkel van maar liefst 1200 vierkante meter vind je tienduizenden leuke, bijzondere, mooie, unieke en aparte...

Onze producten

TexelNU maakt je vakantie op Texel nog leuker. Onze producten zijn gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid en unieke ervaringen. Die graag wat anders willen dan de geijkte uitstapjes. Wij laten je Texel van een andere kant zien.

Maak kennis met bijzondere Texelaars, unieke natuurgebieden, verrukkelijke recepten en beleef avontuurlijke trips met z'n tweeën of met het hele gezin. En natuurlijk vind je via TexelNU ook handige adressen, telefoonnummers en nuttige achtergrondinformatie.

TexelNU Krant

Maak kennis met dat andere Texel! De verhalen in de TexelNU Krant, gratis verkrijgbaar, gaan over bijzondere inwoners en onontdekte plekjes. We nemen je mee op avontuur, weg van de geijkte paden. Voor meer informatie klik hier.

TexelNU Shop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Voor meer informatie klik hier.

TXFinder

Waar je ook bent, met TXFinder heb je altijd alle informatie over Texel direct online beschikbaar. De gratis app biedt niet alleen nuttige informatie maar vooral ook leuke tips! Voor meer informatie klik hier.

Wat voor weer wordt het eigenlijk?

Over niets wordt zoveel gepraat als over het weer. Ook op Texel. Door de Texelaars zelf en natuurlijk door toeristen. Blijft het zo heet? Heerlijk, dat zeewindje! Wanneer stopt die regen nou? Regen? Wij hadden drie weken strandweer! Hoezo de meeste zonuren?

Lees verder

YES! Ik mocht toerist spelen op eigen eiland en slapen in een villa bij NaarTexel, een onderdeel van Van der Linde Texel. Ik heb nog nooit in zo’n luxe villa overnacht en dus vertrok ik met een setje schone kleding en een goed humeur richting het noorden van het eiland. De spiksplinternieuwe villa is gelegen vlakbij de prachtige slufter, in een heerlijk rustige omgeving. De tienpersoonsvilla heeft naast vijf slaapkamers én vier badkamers ook nog eens een uitgebreide privé wellness!

YES! Ik mocht toerist spelen op eigen eiland en slapen in een villa bij NaarTexel, een onderdeel van Van der Linde Texel. Ik heb nog nooit in zo’n luxe villa overnacht en dus vertrok ik met een setje schone kleding en een goed humeur richting het noorden van het eiland. De spiksplinternieuwe villa is gelegen vlakbij de prachtige slufter, in een heerlijk rustige omgeving. De tienpersoonsvilla heeft naast vijf slaapkamers én vier badkamers ook nog eens een uitgebreide privé wellness!

Eenmaal in de villa aangekomen ben ik van alle gemakken voorzien. Er staat zelf een leuke attentie voor ons klaar in de grote woonkeuken met kookeiland en de sfeer is hier heel erg prettig. Omdat ik niet echt een einzelgänger ben heb ik mijn vriendje ook uitgenodigd voor deze minivakantie. Want ja, zo voelt het echt! Bovendien is de villa veel te groot voor mij alleen…

We kijken een leuke film en genieten van de wellnessvoorzieningen (whirlpool, sauna en stoomdouche) tot onze handen er rimpelig van worden. Na deze privé-wellness voelen we ons als herboren! Ondanks dat we de hele dag hebben gewerkt, voelt dat helemaal niet zo. De sfeer is heerlijk ontspannen en wat komen wij tot rust in deze omgeving! En dan hebben we ook nog heerlijk opgemaakte bedden zó zacht is dat je er helemaal in wegdroomt. Aan deze luxe zou toch iedereen wel kunnen wennen…

Naast luxe villa’s heeft NaarTexel nog veel meer te bieden op slaapgebied. Ze verhuren in het noorden van het eiland wel 38 bungalows, studio’s en appartementen. Liever een gezellig plekje op een camping? Ook dat kan. Want NaarTexel heeft voor iedereen de geschikte accommodatie, of je nu een weekendje, een (mid)week of een hele (zomer)vakantie lang wilt genieten van het mooie eiland. O ja, ik vergeet bijna nog een belangrijk voordeel: NaarTexel biedt ook een stukje mobiliteit want het is onderdeel van Van der Linde fietsverhuur. Daardoor kun je bij je verblijf direct – met korting! – een fiets huren. Zo kun je heerlijk op eigen houtje het eiland verkennen.

Na een heerlijke nacht moeten we de mooie villa helaas weer verlaten. Ik zou er nog dagen kunnen blijven…  Net zo enthousiast geworden als ik? Kom dan ook Naar Texel!

Je verblijf begint op www.NaarTexel.nl

Vestigingsadres: Kikkerstraat 3
1795 AA De Cocksdorp

0222 316 432

Lees en bekijk meer van Jorinde

Artikelen TexelNU krant uitgelicht

Wat is er te doen en wat wil je zeker niet missen als je op Texel bent? Je leest het in de TexelNU Krant. We hebben een aantal leuke artikelen uit de laatste editie voor je uitgelicht. Lees ze allemaal!

Bekijk

Rijksmonument uit 1878 wordt eindelijk gerestaureerd

Een plotseling afbrekende wiek zorgde in 1987 niet alleen voor grote schrik bij de molenaars, die...

Bekijk

Tessel op sien Tessels

Op Texel wordt behalve Nederlands en Duits ook Tessels gesproken. TexelNU eert de rijkdom van dit...

Bekijk

Van oude school tot Eiland Galerij

TexelNU ging in januari op bezoek bij kunstenaars Niek Welboren en Kerstin Edelmann in hun Eiland...

Webshop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Alle boeken in onze webshop zijn Texels: ze gaan over Texel, maar in de meeste gevallen zijn ze ook geschreven door Texelse auteurs en/of met fotografie of illustraties van eilanders. Ook kun je voor abonnementen, posters en andere Texelse producten in onze webwinkel terecht.

Voor meer informatie klik hier.

Geschichten über Texel (1.Teil)

Die schönsten Geschichten aus der Reihe der bekannten und beliebten TexelNU Bücher sind jetzt auch auf Deutsch erhältlich. Voor meer informatie klik hier.

Texel in 54 stukjes

Op Texel is veel moois te zien. De duinen zijn zelfs een Nationaal Park! Duizenden toeristen bezoeken jaarlijks de natuurgebieden, de stranden en de dorpen. Bij heel wat eilanders zijn de aantrekkelijkste plekken en de rijke natuur bekend. Toch valt er ook voor hen nog veel te ontdekken. Voor meer informatie klik hier.

Verhalen en foto’s van Texelse fotografen

Dat Texel een prachtig eiland is, heeft u waarschijnlijk zelf al ontdekt. Maar dat de werkelijkheid nóg veel mooier kan zijn, zult u in dit boekje ervaren. Voor meer informatie klik hier.