![Image](/images/2020/03/26/logo-texelnu.png)
![Image](/images/2020/03/26/voorjaar.png)
![Image](/images/2020/03/31/vogelhuis-4kant.png)
Oranjerie ’t Vogelhuis: het familierestaurant van De Koog
![Image](/images/2020/03/27/rand.png)
Oranjerie ‘t Vogelhuis is al meer dan 85 jaar een begrip op Texel. In dit voormalige pension, aan de rand van het centrum in De Koog, is inmiddels de derde generatie Van der Vis actief.
Opa Sijbrand opende pension ’t Vogelhuis in 1934. Ook in die tijd was Texel een gewilde bestemming voor toeristen. Nu is het voormalige pension een gezellig familierestaurant, dat wordt gerund door kleinzoon Anton en zijn vrouw Chera van der Vis. Mede eigenaar en gezicht van het bedrijf Chera vertelt: ‘Bij ons geen hippe uitspattingen en liflafjes. Gewoon goed en lekker eten in een warme en sfeervolle omgeving, waar je hartelijk wordt ontvangen. Kinderen kunnen zich uren vermaken in de speeltuin. Daarnaast is onze kaart gevarieerd, er is voor elk wat wils. Je kunt bij ons terecht voor een vers gevangen tong en echt Texels lamsvlees, maar ook pannenkoeken zijn de hele dag te bestellen.’
Blijven vernieuwen
’t Vogelhuis bestaat ruim 85 jaar en heeft al heel wat veranderingen ondergaan. Nog steeds wordt er druk geïnnoveerd. Dit jaar kun je voor het eerst kleine bestellingen, zoals drankjes en snacks, via een QR-code bestellen. Je pakt je telefoon, scant de kaart met je camera, bestelt in de webshop en je kunt direct betalen. In binnen no-time heb je een nieuw drankje op tafel. ‘Deze nieuwe vorm van bestellen introduceren we op het terras. Het gebeurt geregeld dat je nog een biertje lust, maar ook de bus moet halen en er net niemand binnen bereik is om te bestellen. Gasten kunnen op deze manier sneller een bestelling plaatsen, zonder te hoeven wachten op de bediening. Natuurlijk is het streven alle bestellingen persoonlijk op te nemen. Contact met de gasten en de daarbij behorende gastvrijheid staat voorop.’
‘Ons restaurant staat erom bekend dat we ieder jaar iets aan ons in- of exterieur vernieuwen. In de winter van 2018 is de keuken volledig onder handen genomen. We hebben apparatuur waarmee de keukenbrigade nieuwe technieken kan toepassen op gerechten. Daarnaast zijn dit jaar de voormalige hotelkamers gerenoveerd, zodat ons team dat voor een groot deel bestaat uit mensen van de ‘overkant’ deze zomer een fijne plek heeft om te verblijven.’
Dorpsstraat 204-206, De Koog
www.restaurantvogelhuistexel.nl
![Image](/images/2020/03/31/schermafbeelding-2020-03-31-om-10.26.50.png)