De wonderlijke wereld van Wouter Weerman
Je kunt hem kennen als de goochelaar van restaurant Quinty’s in De Koog. Of van markten en feesten in het land waar hij optreedt met zijn Middeleeuwse bekerspel.
Je kunt hem kennen als de goochelaar van restaurant Quinty’s in De Koog. Of van markten en feesten in het land waar hij optreedt met zijn Middeleeuwse bekerspel.
Naar de dierentuin op Texel? Je zou het misschien niet verwachten, maar het kan!
Op 12 januari 2016 strandden bij paal 12 maar liefst vijf jonge potvissen. Ze overleefden het niet. Vijfentwintig soortgenoten stierven in dezelfde maand ergens anders op de Noordzeekust.
Op een prachtige plek in het bos, aan de Grensweg nabij De Koog, vind je Brasserie Beers. Kok Martijn Beers, die onder meer chef was bij Hotel De Pelikaan en Hotel Texel, en zijn partner Brigitte Landaal, die je kunt kennen van Vincent City Lounge in Den Burg, namen het restaurant in februari 2017 over.
Bitterballen en kroketten maken was voor Texelaar Eric Pekel van PEEK altijd al een hobby. Hij maakte Neêrlands meest geliefde snack in zijn voormalige restaurants Peek en ’t Vierspan in de meest uiteenlopende bereidingen.
Sinds 1 april 2017 zijn Berry Lussenburg en Jeroen Ras de trotse eigenaren van theater-restaurant Klif 12, dat ze omdoopten in De Toegift@Klif 12. TexelNU kijkt met ze terug op een drukke eerste zomer én vroeg ze naar hun toekomstplannen.