Sander de Haan begon in het voorjaar van 2019 zijn eigen cateringbedrijf. Hij komt graag op locatie met alle soorten catering. Vanuit zijn foodtruck serveert hij gerechten in streetfood style, daarnaast verzorgt hij warme of koude buffetten en barbecues. Optioneel met een drankjesbar erbij, net wat je wilt. Afgelopen jaar heeft hij houtgestookte pizzaovens aangeschaft. Het bleek een schot in de roos.
Een bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest of iets anders te vieren? ´De pizzaoven is geschikt voor iedere gelegenheid vanaf ongeveer tien personen, een maximum is er niet. ‘De oven bereikt een temperatuur van wel vijfhonderd graden. De pizza hoeft maar negentig seconden in de oven en klaar. Dankzij deze temperatuur – en het verse pizzadeeg – wordt de bodem extra krokant en luchtig.’
Eindeloos variëren
Je kunt zelf je eigen pizza’s beleggen en bakken en daar eindeloos mee variëren. Daarom is een pizzafeestje geschikt voor iedereen. Vis, vlees of vega(n) pizza’s zijn allemaal gemakkelijk zelf te maken. ‘Je kunt kiezen uit diverse toppings. Dus voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden. Van waddengarnaaltjes en verse groenten tot Texelse lamsham en Italiaanse vleeswaren, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Kinderen vinden het vaak leuk om hierbij te helpen. Na het bakken gaan de pizza’s rond, je kunt dus zoveel variaties proeven als je zelf wilt.’
De pizzaoven is op grote feesten ook leuk in combinatie met de foodtruck. Deze staat gaaf op ieder terrein en zo kun je nog meer mensen van lekker eten voorzien. ‘Het leuke aan de pizzaoven is dat het voor veel mensen nog nieuw is, eens wat anders dan een barbecue. Ik krijg zoveel enthousiaste reacties. Laatst kwam iemand ons complimenteren omdat wij zijn tachtigjarige vader aan de pizza hebben gekregen. Hij vond het nooit lekker, tot wij een vispizza voor hem maakte. Hij at zijn vingers erbij op!’
Bierproeverij
Wil je je feest net iets extra’s geven? Dan kan Sanders’ goede vriend en biersommelier Sil van Dijk wellicht aanschuiven met een Texelse bierproeverij. ‘Hij kan je er alles over vertellen en deelt graag zijn bierkennis. Hij is ook nog eens muzikaal, dus voor het geval dat heeft hij altijd zijn gitaar achterin de bus liggen. Zijn repertoire is enorm, dus op ieder feestje weet hij wel een leuke meezinger in te zetten’, zegt Sander met een knipoog. Sander en Sil delen de passie om mensen een onvergetelijke avond te bezorgen.
Toekomst
Volgend jaar zomer verwacht Sander samen met zijn partner Thera een eigen lunchbar in De Koog te openen. ‘Tegenover de Lidl wordt een nieuw pand gebouwd, daar gaat het gebeuren. Het wordt een stadse lunchbar in streetfood stijl. Hier kun je terecht voor een laat ontbijt, uitgebreide lunch en een lekkere borrel. Daarbij kun je kiezen uit zorgvuldig geselecteerde wijnen en bieren. Er komt geen standaard lunch en borrelkaart maar denk aan luxe flatbreads en tostada’s. We kijken er enorm naar uit.’
Interesse in catering op maat? Sander denkt graag met je mee. Kijk voor meer informatie op www.dehaanfoodservice.nl of bel 06 304 734 34