Een culinair restaurant aan het strand én een authentiek basic paviljoen: het strand bij paal 15 heeft het allebei. Méline van der Honing is de nieuwe eigenaar van beide strandpaviljoens op Westerslag. Met haar dochter Ilse (20) en zoon Pelle (18) gaat ze met veel plezier deze nieuwe uitdaging aan. Geen nieuwe gezichten, want alle drie waren zij al werkzaam op het strand voor ze nu het stokje overnemen van Joost en Sarah Hoogenbosch.
Authentiek basic strandpaviljoen
Als je het strand oploopt bij paal 15 vind je aan de zuidkant het “ouderwetse” paviljoen. Méline: ‘Jaarlijks staat dit van begin april tot eind oktober op het strand, daarmee is het nog een echt seizoenspaviljoen. In een ongedwongen sfeer kun je binnen en op het terras genieten van een lekker kopje koffie, een smakelijke lunch of een diner.’ Op de kaart staan verschillende (speciaal)bieren, waaronder ook bieren van het eiland. Het menu is eenvoudig, denk aan fish en chips of een royale hamburger.
Culinair genieten
Paal 15 Noord (voorheen Gastropaviljoen XV) is hét culinaire paviljoen waar je het hele jaar door kunt genieten met uitzicht op zee. ‘De keuken gebruikt seizoensproducten en een verrassende combinatie van moderne en klassieke kooktechnieken’, vertelt Méline. ‘Maar de bediening is minstens net zo belangrijk. Hoe druk het ook is, er is altijd tijd voor een praatje. Mensen moeten zich welkom voelen. Dat het personeel plezier heeft in het werk, vind ik ook belangrijk. Dat straal je uit.’ Voor Méline is het een cadeautje dat ze mag samenwerken met haar kinderen, die beide een horeca gerelateerde studie volgen. ‘Dat je er samen zoiets moois van maakt voor ze uitvliegen, vind ik leuk.’
In 2020 is het paviljoen voor de tweede keer uitgeroepen tot het beste paviljoen van Noord-Holland en het afgelopen jaar ook nog van de Waddeneilanden. ‘Bij Paal 15 Noord is dineren op het strand een ware beleving. Naast diner kun je er bovendien de hele dag terecht voor ontbijt, lunch of een borrel. Voor elke portemonnee is er genoeg te kiezen, zo kan iedereen van de verrassende keuken genieten. Een aantal gerechten kun je in kleinere porties bestellen, zodat je eventueel meerdere dingen kunt proeven. De gerechten worden bereid met producten uit zowel de achtertuin (het land van Texel) als de voortuin (de Noordzee). Lekker eten aan het strand, daar gaat het om.’
Strijk na een strandwandeling neer op een warm, knus plekje in een van de paviljoens en geniet! Kijk voor de actuele openingstijden op de website.
Westerslag 4, Den Burg